torsdag 31 december 2009

Nyårsafton 2009

Då har då dagen kommit när det är dax att summera det gångna året och att blicka framåt mot det kommande 2010. Tänk att det redan är 2010, tycker inte det var så länge sen vi stod hemma på berget i Örby och sköt raketer år 2000.

Man kan väl minst sagt säga att 2009 blev ett händelserikt år. Ser fram emot att 2010 blir ett lugnare år där vi får mer chans att njuta och skörda lite efter allt jobb 2009.

Känns nästan lite overkligt när jag tänker tillbaka på allt och att vi faktiskt har kommit igenom detta på ett så bra sätt ändå. Mycket har fallit mycket väl ut. Tyvärr har det väl varit lite strul på jobbfronten, jag har väl först under senaste månaderna kommit igång ordentligt på IKEA men nu känns det bra! Eva har ju så här långt inte haft nån större framgång på jobbfronten men det är jag övertygad om kommer att lösa sig under 2010.

Doris trivs bra och längtar till skolan fast det är lov. Det går bra för Doris med fotboll, ridning och pingis.
Doris har snabbt fått många nya kompisar att leka med.

Asta och Svea växer så det knakar och klagar nog inte så mycket på att mamma är hemma mycket med dom. Tjejerna trivs också utmärkt på Dagis som funkar bra trots ynkliga 15 timmar i veckan som Båstad kommun bjuder på (trots full avgift).

Under 2010 planerar vi att bli färdiga med:
- huset (köket, målning inne och resterande socklar).m
- källare (nya fönster, röja gamla källaren, fixa förvaring etc)
- tomten skall i allafall delvis börja ta form i vår Blommor, buskar och fruktträd.
- spång över bäcken så att vi enkelt kan komma över på andra sidan bäcken.
- Uthusen måste börja fixas exteriört, med nya fönster, port, målning gamla fönster, gjuta nytt golv i svinstallet och på börja jobbet med att bygga ett "hobbyrum" med möjlighet att necka med bilar och traktorn.
- kanske kommer vi också att skaffa våra första djur, några Highland Cattle ligger nog närmast till hands med Eva pratar höns och Doris kaniner så vi får se.

Jag skulle gärna vilja hinna med att ta upp lite fiske igen, både i havet och i åarna vi har ju nära både till Lagan och Rönneå. Vore också kul om jag kunde få ned båten så att vi kunde åka ut på havet lite och bada och fiska.

Idag har jag också varit med på den traditionsenliga nyårsjakten i byn. Jag gick i drevet över fälten för att driva fram hare till skyttarna, det var väldig många harar ute men de flesta klarade sig men vi sköt ändå 6 stycken. Så man får väl säga att det var en ganska lyckad förmiddag ändå, sen var det fika och kask för den som så önskade. TREVLIGT!

PÅ fikat fick jag tips av Lindströmmarna om att de hade en skridskodamm vid gården som jag och Doris direkt prövade då det var ett fantastiskt vinterväder med strålande sol några minus och ingen vind. Dammen var stor och kul att åka på men isen var inte perfekt efter snö och töväder. Bra att ha en damm så nära ändå som vi kan åka på!

Ikväll kommer vi att fira nyårsafton själva, får se om vi orkar hålla oss uppe till tolvslaget. Mycket frisk luft och lite vin på det brukar ju få en snabbt i däck. 

Nu börjar det mörkna över Bjäre, vi skall snart ut och skjuta av våra "glytteraketer" medan tjejerna fortfarande är vakna!

NU önskar jag Er all ett Gott Nytt År! Vi hörs och ses igen 2010!