söndag 22 maj 2016

Nöjd - bara förnamnet

Nöjd Tös i Suckan II
Igår utökades våran redan väl tilltagna fordonspark med ytterligare en Traktor, Doris A-traktor. En blå Suzuki X-90. Doris "provsittning" gav mersmak,
nu blir det långa månader kvar innan Doris fyller 15 och kan ta körkortet.

Vi tyckte att A-traktor är ett bättre alternativ till mopeden här ute på landet att använda året runt. Man sitter bättre skyddad för väder och vind och i trafiken. Nu blir inte Doris lika beroende av att vi kan ställa upp och skjutsa. Jag minns fortfarande friheten när jag tog bilkörkortet och köpte min första bil en SAAB V4 -68.

X90 är en ombyggd bil och har därför alla de bekvämligheter som en gammal bil till och med Krockkudde till föraren. A-traktor går i 30 kilometer i timmen så vi hoppas slippa några krockar..

Min första bil Saab V4 -68 dom är ju för coola
Jag hade punka på stora gräsklipparen när jag kom in från klippningen senast, fick hjälp att kränga av däcked men efter det lagde jag slangen och lyckades kränga på däcket med däckjärn, så nu är denna fixad, var ingen tagg, troligen hade slangen skavt mot skräp i fälgen och gått hål mot sidan av däcket.

Även bromsarna på Volvon fick en omgång, hopplöst med bilar som mest står, jag fick ta loss klossarna fram fila bort rost och smörja lite så nu funkar de bra igen...

Även båten var ute förprovstart och tvätt, styrningen trögar lite skall se om jag kan smörja upp den. Snart dags för första turen.

Eva har varit på Kalas x 2 denna helg med jobbet i fredags och igår med "Tantgänget" inte nåt direkt nattramlande men jag tror hon är lite trött idag ändå. Sommarvädret försvann under veckan men nu verkar den vara tillbaka i alla fall vad gäller temperaturen inte mycket sol idag verkar det.

Förr helgen sjön Asta med kören i Torekovs kyrka, sjön nästan solo med Felicia.