söndag 17 maj 2015

Alla barnen "hemma"

Stommen till Vindskyddet
I helgen har vi haft alla barnen hemma i Glimminge. Ja Emil var ju också med förstås, så huset fullt, Trevligt. Vädret har varit minst sagt växlande Kristi Flygare och fredagen var mycket sol dock utan att den riktiga värmen vill infinna sig, kallt i vinden.

Kristi Flygare jobbade vi mycket ute i solen. Eva fixade rabatterna och hjälpte mig. Jag påbörjade bygget av vårt nya vindskydd på "baksidan" av stallet där vi skall ha gräsklippare och cyklar mm.
Efter lite planerande och resonerande så kom vi fram till måttet 4,5 x 10 meter. Stommen kommer i alla fall delvis att bestå av gamla elstolpar som jag skall gräva ner och gjuta fast för att få en stadig stomme.

Alla 5 barnen runt frukostbordet
Det var bara själva stommen vi fick ihop, inte så kul att hålla på och såga i dessa giftiga stolpar motorsågen kläggade ihop och hade svårt att ta sig igenom, rengöring krävs.

Tanken är att det skall bli plåttak och täckta panelade sidor. Dock är inte materialet inköpt ännu då just nu är utan bil med dragkrok, Forden står fortfarande på verkstad.

Jag har hjälpt Lovisa och Emil att försöka hitta en vettig bil för lite pengar, det är ju inte så lätt bla för att vettiga objekt säljs snabbt i 20.000:- klassen. Efter besök på bla Skånes sunkigaste bilhandlare så hade vi en Ford på lut men den var såld innan vi kunde slå till.

Vågen på "läktaren"
Efter en tur till Göteborg i fredags så slutade med att vi slog till på en Nissan Almera Tino av nyare årsmodell en den gamla som Lovisa och Emil "fick" av oss förra året. Såg fin och välvårdad ut så nu håller vi tummarna att den går ett tag.

Igår så var det LRF Cup på Västra Karups IP, vi hade inte vädret med oss på samma sätt som förra året men det bjöds ändå på bra fotboll och många engagerade ledare och föräldra, frågan var om det inte var publikrekord under vår tid i VK.

Vågen på planen
Asta och Svea spelade på em då regnet verkligen hänge i luften och kylan trängde på. Dock värmde spelet verkligen i första matchen 5-1 mot Laholm och Asta kom in i ett riktigt stim efter en lite trevande inledning och smällde in alla 5 målen och hade bud på fler. Baklängesmålet kom på en straff efter att Svea de lilla busen knuffats lite för mycket i straffområdet.

Andra matchen mot Ängelholm slutade 1-3 med i alla fall som jag tyckte mersmak för oss. Asta gjorde även målet i denna match och hade flera mycket bra skott där deras målvakt dock "kom i vägen".

Avslutningen mot Munka slutade 5-0 ett mål av Asta och Två mål av Svea. Två nöjda och trötta tjejer kom hem med sina medaljer.

På kvällen så fixade de stora barnen kvällsmat pasta Carbonara och Rabarberpaj mycket vällagat och gott. Kul med alla barnen runt bordet Doris hade även Edgar på besök så det var härligt fullt runt bordet. Jag både åt och drack för mycket så jag somnade strax på soffan.

Matchhjältarna

Snyggast på IP ??


Matchbild från matchen mot Laholm



...