lördag 12 januari 2013

Skridskoåkning


Nya isskrapan målad och allt....
...kan det snart bli igen för nu fryser det på igen på Bjäre. tjejerna längta de tycker det är så kul och börjar nu bli jätteduktiga, speciellt Asta är outtröttlig när det gäller att åka skridskor. Det är bara några minus för all del, men regnvädret i onsdags, kortslöt inte bara våra ljusslingor på bron utan gjorde också nytta genom att fylla upp vår surhåla nere på marken med vatten så att det bu håller på att bildas en perfekt skridskobana. Lite tidigt än då isen är tunn, men kanske att tjejerna kan åka imorgon. Kanske vi kunde hoppas på lite sol också vilket det varit dåligt med idag.

Medan Eva och tjejerna har varit i Helsingborg och bla köpt nya jumpaskor till Doris så har jag varit hemma och tillbringat förmiddagen i verkstaden. Jag har slipat 4 par skridskor, så lite kunder har jag i alla fall men skulle kunna vara fler. Ingen mer som behöver nyslipat..?? bara ring!

Jag har också byggt en isskrapa att ha och ploga isen med om det kommer lite snö eller om isen blir uppkörd ett riktigt hemmaslöjdande, men jag tror att den blir bra.

Har också varit i Försöv och hämtat ett par nya kontakter till Skridskoslipen som jag också lyckats montera så nu fungerar det igen att slå på och av på slipen!

Den nya dammtäta kontakten på plats i maskinen,
passade perfekt på Elfa har dom det mesta.
Var också nere vid bron och felsökte på ljusslingan och det hade trängt in vatten i den kontakt jag försökt skydda med eltejp och plast, uppenbarligen inte bra nog. Får hitta en annan lösning.