lördag 29 juli 2017

Snickeri, Makrill och Kantareller

Semestern rullar på. Den riktiga värmeböljan väntar vi på, men vi har hunnit med stranden ett par gånger i alla fall. När man minst anar det så dyker en fin kväll upp.

Jag har hunnit med ett antal fisketurer på havet och jag har börjat få upp snitsen på Makrillfisket har fått ganska bra flera gånger och vi har ätet färsk makrill så att vi nästan börjat tröttna ..😏. Det har varit flera fina dagar med lugnt väder och hyggligt stilla hav.

Inger och Pär dök helt plötsligt en dag upp på vår gårdsplan när vi som bäst höll på att bygga ett trädäck. De hade åkt kommunalt från Åhus en resa som i längd påminner om en Spanienresa... Trevligt att se dom , vi (läs Eva) fick i alla fall ihop en lunch att bjuda på innan det var dags för dom att påbörja resan hem igen.

Trädäcken är nu färdiga och vi har till och med investerat i en möbel till det ena däcket, vi har dock inte riktigt hunnit inviga det mellan regnskurarna.

Asta och Svea har varit hos Eva i Svensköp och hjälpt till i Lanthandeln in dag i förra veckan, det var spännande. De sov även över hos Eva och blev bjudna på ett riktigt fredagsmys. Dagen efter så var stora delar av familjen Andersson här på besök med Brunch.

Jag har även hunnit med att mura igen den gamla trappen som nu ligger under Balkongen och ersatt den med en ny (uppfällbar!) trätrapp ner till "nedre" trädgården.

Svea har även hunnit med att stödja oss på IKEA genom att köpa en ny garderob och möblerat om lite på sitt rum.

Jan-Erik var här igår och vi hann med både att vara ute på havet på morgonen och dra lite Makrill och ta en svamptur där vi hittade i alla fall några Kantareller. Kvällen innan tillbringade vi med att försöka fösa in rymda kor på övre åkern, som vi med Edvins hjälp lyckades med efter ett tag!

Doris har nu plockat färdigt potatisen för detta året och får nu ett par veckor ledigt innan det blir dags att ta sig an Teknisk gymnasium.

Eva har donat mycket i sina rabatter och jobbar med att bygga en gång i den ena rabatten.

Nu återstår bara en semestervecka för mig innan det är dags att börja jobba igen..😞