onsdag 14 oktober 2009

Timmer


Idag har en timmerbil hämtat 3 lass med timmer från vår stora trave. Det blir nog fem lass innan det är klart. Skall bli skönt att bli av med allt timmer från "tomten".

Riset som också ligger på marken kommer nog att bli kvar ett tag, det är tydligen svårt att sälja flis fn då hösten varit varm. Dock är inte hösten speciellt varm just nu på Bjäre en grinig nordanvind och nästan frost på nätterna, en förvarning om vintern.


Idag har Erik kaklat färdigt badrummet på övervåningen, nu återstår installtion av vvs inredning och el. Hoppas ha detta klart senast i början på nästa vecka, men det är ju Åke som skall fixa detta så vem vet...


Eva har målat i källaren idag och hoppas bli klar imorgon. Sen återstår kakling av väggarna i tvättstugan som jag kommer att göra själv. Vi har bett Erik att även kakla golvet i källaren det kommer han att göra om ca 2 veckor.


Jag har kallat till en pågahelg 7-8/11 för gänget från Stockholm, intresset verkar finnas. Hoppas vi får ihop en bil i alla fall. Skall väl bli som vanligt en kombination av jobb och avkoppling. Jag har bokat Anders "gästhus" till förläggning då vi fortfarande har det rörigt.


Snart kommer Anders att hämta hem kvigorna från market det börjar dra ihop sig till kalvning. Korna har gjort ett bra jobb och betat av mycket på marken så att det nu är riktigt fint. De har till och med vara på slyt och naggat lite, det är bra för då slipper jag röja.


Har tagit ett par nytagna kort över huset på utsidan nu när byggnadställningarna är borta och huset målat. Det börjar faktiskt likna nåt. Fönster i källaren och grunden återstår att fixa. Jag funderar på att sätta in glasbetong på gårdssidan då dessa fönster sitter väldigt lågt utsatta för väder och vind.


Det återstår också mycket jobba med att ställa tomten i skick. Detta får bli en vår aktivitet, klart trevligare vårsyssla.