tisdag 15 februari 2011

Traktorklydd

I söndags så var Eva och jag uppe i "skogen" och hämtade ett träd som blåst ner. Vi fick såga upp det i skogen och asa det fram till traktorn för hand. Kunde inte köra fram med traktorn. Det var lite slitigt men gick bra när vi var två. Vi sågade sen upp all ved vi hämtat och innan kvällen hade jag också klyvt upp ytterligare en säck med ved. Skönt att ha det gjort då är man av med veden så den inte ligger i vägen.

Traktorn klyddar igen, bromsarna är fortfarande inte bra, nu saknar jag helt broms på vänster hjul. Dessutom så la tredjefunktionen på lastaren av på eftermiddagen helt plötsligt funkade helt ok på morgonen när vi hämtade veden. Jag har inte felsökt men hoppas det är nåt elfel, kontrollampan på panelen lyser så det är inte själva brytaren som är kass. Skall avvakta tills det blir varmare så skall jag nog hitta felet.

På söndagen var vi igen nere på vår skridskobana och åkte det var nu fin is igen. Kul att vi har kunnat åka så mycket. Asta och Svea börjar nu bli säkrare på skridskorna. Ser ju ut att kunna bli mer skridskor kylan skall ju fortsätta. Tyvärr skall det väl komma mer snö, men jag får väl skotta i så fall.

Imorgon fyller Tvillingarna 4 år. Va tiden går fort. Fast jag kan inte riktigt minnas hur det var innan vi hade tjejerna. Två nya fina cyklar står i Stallet och väntar. Jag var ute igår och monterade dom, lite tufft då jag helt saknar värme i stallet. Hoppas tjejerna blir glada.

Svea har nu klart för sig att hon är en stor tjej och bestämde i söndags att hon inte skulle sova med blöja längre. (Kanske var det för att Eva pratat om att då skulle man få en leksak..!?  ;-)) Hur som helst så har det funkat utan missöden två nätter nu. Ikväll har även Asta bestämt att hon minsann också skall kunna sova utan blöja, vi får se hur det går.