lördag 2 juli 2011

Inlägg nummer 238

Det har alltså blivit några inlägg på bloggen sen våren 2009, när vårt nya liv på Bjäre började ta form! Ursprungsiden kommer från min kompis Nicke Henriksson i Stockholm som kom med idéen när jag flyttat ner " Så kan vi ju följa hur det går för Er". Jag såg mig inte som nån bloggare men tänkte att jag kunde kolla hur man gör. Jag googlade blogg och på 15 minuter var jag igång och efter 30 minuter hade jag gjort det första inlägget.

Karaktären är mer av familjealbum, men är också ibland en modernare variant på min farfars nästan dagliga akvarellskisser med saker han sett eller andra saker som hänt tex när Björn Borg vann Wimbledon.

Nåväl där fick ni lite torr historik över hur det gick till när denna blogg skapades, frågan är när den kommer att läggas ner......

Idag är det första dan på semestern för mig och Eva  och vädret är välsynkat ett gammalt hederligt ösregn ;-)

Jag hoppas på lite bättre väder annars kommer jag väl att vara tvungen att jobba hela semestern, bra med lite fin väder så man har nåt att skylla på föratt allt inte har blivit gjort.


Datorhallen AEG 70-tal och Håkan Engvall

Jag skall dock sätta högsta speed för att snabbt fixa det nya rummet i källaren medan vädret är som gjort för inomhusaktiviteter. Måla väggar och tak och lägga klinker på golvet återstår.

Stallet kommer dock att stå för större delen av mina arbetstimmar denna semester, när man har gård så har man aldrig semester! Vi skall unna oss några dagar, åka på nån marknad och även en sväng till Dalarna ligger i planen.

I veckan fick jag lite gamla bilder från en gammal kollega Gunnar Olsson hette han då , numera Zetterstöm som hade scannat in lite gamla foton. Dessa bilder är från ITs barndom då det hette Data. Dessa bilder är från åren 1975-1980.

Nån som har nån ledtråd.........

Bla finns en bild från "Datahallen" med den första dator jag jobbade med en Burroughs 1726 från 1974. Det var ett riktigt monster, dånade som ett flygplan och hade den idag inte helt skäckinjagande prestandan 128 Kb internminne och 48 Mb skivminne, hålkort, magnetband och radskrivare var givna tillbehör på den tiden. Undrar vad den kostade då? Bildskärmar var inte helt vanliga då och man kommunicerade med datorn med hjälp ev den Teletype "skivmaskinen" som man ser på bilden.

Vem den krullhårige hempermanentade unge mannen är vet jag inte, men det är nåt bekant över honom....