lördag 18 maj 2013

28,7 grader i skuggan och ett rån

hade vi idag i Glimminge. Vi fick en viss föraning om att det skulle kunna bli fint i går kväll då hela familjen var nere på IP och såg Västra Karups damlag slå Billesholm med 3-0. Vinden dog hastigt ut och det blev en ljum och fin kväll.

Idag var vi uppe tidigt, jag var ute en tur med Guldvingen på morgontomma vägar uppe på åsen. Det var en fin tur. Asta och Svea var på Pyjamasparty hos Felicia där bada i vattenspridaren även stått på programmet vad jag kunde se på tjejerna.

Eva och Doris var en sväng till Ängelholm för att köpa klänning till Doris bla. Där hamnade de mitt i ett rån av en Guldsmedsbutik där några unga rånare på moped skjöt vilt omkring sig. De kom som tur var inte i skottlinjen, men var klart skakade när de kom hem. Att råna en butik på huvudgatan mitt i rusningen en lördag känns ju extra galet.

Medan detta hände körde jag runt på gräsklipparen och klippte maskrosor, det såg i alla fall så ut det var massor av gula maskrosblommor överallt. Gräset blev i alla fall klippt.

Christoffer var här i veckan med sin 1000 vuxenpoängs maskin och hjälpte mig att jämna ut några stenhögar. Vilken kraft i den maskinen, får sätta upp en sån på önskelistan till jul.

Körsbärsträdet blommar för fullt och ännu ingen färskpotatis på Bjäre, men nu står det inte på...


Typiskt 6-åringsflin på Svea.....