måndag 4 november 2013

Fotbollsavslutning Västra Karup 2013

Asta får pris av Jennifer
Veckorna rusar på nu är det riktig höst speciellt nu när vi har fått vintertid, mörka kvällar.

I helgen så var jag och Eva först nere och försökte fixa till taket och portarna på Fårahuset. Att få taket på plats igen gick lätt en lite knuff med skopan på traktorn så var det på plats igen. Tyvärr så upptäckte jag en stor spricka i den murade väggen, så det var nog inte långt borta att hela huset kollapsade. Lite märkligt då det stått där i säkert 50 år.

Det var inte lika lätt att få ordning på portarna igen, men vi fick dit stolparna och portarna hjälpligt bla genom att lyfta lite på taket med traktorn. Jag var dock nere igen på lördagen och justerad upp stolpar och portar och sen så försökte jag fästa stolparna i betongsulan så att de skall stå kvar i nästa storm. Nu ser Fårahuset helt återställt ut men jag måste försöka förstärka taket och huset så att inte taket flyger av eller väggarna rasar i nästa storm.

Jag var i Svensköp i helgen och hälsade på Jan-Erik och Ingela. Vi tog en pilsner eller två och Jan-Erik hjälpte mig kapa till vinkeljärn och plattjärn jag skall använda till att stabilisera fårahuset. Som vanligt bleb jag bjuden på god mat innan Jan-Erik och jag somnade i varsitt hörn av soffan till Downtown Abbey.
Jakob tittar på när Svea får pris

På söndags förmiddagen hann vi även ut i skogen på en liten svamptur, nåt som det varit jättedåligt med denna torra sommar och höst. Det var verkligen inget vidare nu häller men jag hittade några gula kantareller, taggsvamp och lite höstkantareller. Alltid skönt att komma ut i skogen.

Sen blev det full fart hem efter att jag köpt fågelfrö av Eva i hennes Lanthandel. Jag hade ju glömt bort Fotbollsavslutningen i bygdegården. Jag hann nästan hem men behövde duscha så lite sen vart jag allt, men jag hann få fika och fick se alla prisutdelningarna bla för alla våra tjejer.




Doris lag Flickor 12