tisdag 8 juli 2014

Semester

Tornby Strand i lä bakom bilen
Så var då semester igång. Vädret var ju klart tveksamt i starten. Vi drog direkt till Tornby Strand söder om Hirtshals på norra Jylland. Vi har ju inte varit mycket i Danmark så det var med spänning vi såg fram emot detta. Tornby strand visade sig vara som stranden vid Summeslöv fast i kubik.

Den inte alltid så lugna Nordsjön hade skapa en 100 meter bred strand där man med fördel tog sig fram med bil (som även fungerade som ett utmärkt vindskydd). Vädret var tyvärr ganska kylslaget knappt 20 grader men vi hade sol de 4 första dagarna innan vi fick en regndag.

Eva och jag tog morgonpromenader på stranden varje morgon på en dryg timma. Det var mycket uppfriskande och en riktigt naturupplevelse då vi nästan hade hela denna flera mil långa strand för oss själva, bara det ständigt brusande havet med sina vågor som slog in mot stranden fast det var nästan vindstilla.

Vi tillbringade första dagen på stranden där vi körde ca 2 km med bilen och var helt ensamma. Ungarna klättrade mycket i de enorma sanddynerna vissa var säkert mer än 50 meter höga. Dessa skapade ett mycket speciellt landskap direkt i anslutning till den fina stranden. Det blev inga längre dopp, dels var det höga vågor som bröt in över stranden dels var det bara 16 grader i vattnet.

Vi hann också med att besöka Skagen och bese den berömda stranden där haven möts, en aning överreklamerat kanske men vi hade tur med vädret så det vart ändå en mäktig upplevelse med den mycket breda stranden och naturen. Vi hann även med att gå på lite shopping i Skagen som visade sig var en liten mysig stad.

Regndagen tillbringade vi på Norsjöakvariet i Hirtshals som var en mycket häftig upplevelse.

Avslutningen bjöd på sämre väder och blåst så vi bestämde oss för att åka hem en dag tidigare än planerat, vilket visade sig var ett geni drag då vi väl hemma igen möttes av det riktiga sommarvädret.

Väl hemma så har vi tillbringat en hel del tid på Stranden. Jag har hunnit med att fixa det sista på fönstren.

16 grader
Igår så fixade jag med grävagregatet så att jag skall kunna börja använda det. Det blev nästan ett dags jobb med planering, svetsning och montering innan hydralreglagen satt på plats på traktorn. Det var inte helt givet eller lätt hur detta skulle lösas men så här långt verkar det ha blivit bra. Har bara hunnit prova lite, nu måste jag öva mig att gräva och få upp snitsen.

Jag och Doris var och köpte en ny cykel till henne i morse, hon var värd en fin cykel tyckte vi då hon har varit duktigt och tills nu åkt på ett uppmeckat loppisfynd.

Nu väntar en dag på Båstad tennisen. En dag med att byta tak i Svensköp och sen börjar det dra ihop sig till den stora loppisen i Mäsinge på Lördag..... och vädret är magiskt bra...
Kul att springa och leka i de höga
sanddynerna



Där de två haven möts i Skagen
Sand slott i Skagen

Akvariet i Hirtshals

Klappa fiskar....